saltbröd
Fick receptet på detta otroligt goda bröd som vi alltid blir bjudna på hemma hod Loves föräldrar, sjukt simpelt att göra också!

7dl Vatten
50g Jäst
2msk sirap
1msk honung
Blanda ihop detta
1,5dl Grahamsmjöl
2 tsk salt
1tsk kummin (om man vil)
ca 14 dl Vetemjöl
Blanda ihop och låt jäsa i 30 min
Efter 30 min:
Häll över i smord långpanna och strö över Flingsalt (snåla inte på saltet)
Låt jäsa i ytterligare 40 min
Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i 40 min


trettionde januari
et inte riktigt hur jag ska börja, ska jag börja berätta hur otroligt roligt vi hade på festen eller hur otroligt dåligt jag mådde igår? Låt oss börja med det roliga.

Kort sagt: Festen började med en god buffe som var inspirerad av vilda western, massa trevligt folk och kul bordsplacering. Det blev en del aktiviteter och rätt vad det var så stod jag och höll ett tal inför alla 50 pers varav jag kännde en handfull. aja.. i nästa ögonblick stod jag och var med på en "stor i käften tävling" den gick ut på att halsa, det skulle jag aldrig gjort. Vi dansade och hade verkligen hur trevligt som helst, tills att det var dax att ta taxin hem ca o1:3o då var både min och Fridas kväll klar för längesedan. Taxin fick på vägen hem stanna för Fridas räkning och jag somnade i sängen med huvudet i papperskorgen. Igår var jag som en levande död.
Idag fick jag ta tag i mitt liv på nytt igen, började därför med att tvätta, diska, baka och snart ska jag ta ett ryck med damsugaren innan jag beger mig till stallet.






western fest

På lördag vankas det western fest med full mundering och inspirerad mat med andra ord kommer det att vara fetefesten! Det ska bli riktigt kul och jag vet att det kommer hända en massa spännande saker under kvällen. Saken är den bara att jag inte riktigt har bestämt mig för vad jag vill ha på mig än. Hade det varit sommar och varmt så hade jag ju lätt kopierat outfiten ovan rakt av men nu lär det ju bli lite mer heltäckande. Fan.
Jag och Frida kommer vara här och förfesta lite och fixa V oss inför festen så då kan jag lova lite bilder på våra outfits om ni vill. Är det någon som känner att de har något bra tips så är ni naturligtvis välkommna med det.
framtiden
nu kör jag igång igen med bloggen!
Sedan senast jag bloggade har jag både bakat och lagat en väldigt massa mat och godsaker framförallt runt juletid då gjorde jag bland annat saffransskorpor, skurna pepparkakor, kola, wienernougat, lussebullar, rockyroads, och chokolat crackers men nu lämnar vi julbaket bakom oss och blickat fram mot nya våriga recept.
Men just nu och denna månad lär det inte bli så mycket bak, dels för att jag tänkt att strunta lite i det onyttiga ett tag men också för att jag är luspank och har i stort sätt en tom kyl och frys och inte ett så värst inspirerande skafferi, nej nu knapar jag på det sista jag har innan jag har råd att fylla på med en massa gott igen. Dock så har jag fyllt frysen med en massa brödbak, bland annat rågbullar.
Det är väl så, är man fattig så ska det väl kännas också?
Istället ägnar jag mer tid åt Flamman, så att han är i en kanonform till vårsäsongen.
Jag har ju även fått nya jobb, det ena är på ett fritids för utvecklingsstörda ungdomar där jag borjade i mitten på december och det andra är på IF där jag börjar på onsdag i nästa vecka.
Så nu blickar jag framåt och ni som känner mig vet om att jag kommer att ha otroligt mycket roliga saker som händer här i början på år 2012. Var med och följ min resa här på bloggen!
Nu ska jag och min onepice ta tag i matteboken och läsa inför mitt sista prov som heter sannolikheter.

rågbullar