tjugoförsta september
gud vad tiden går fort, för fort.
just nu är jag hemma och mellanlandar från jobbet och stallet, är strax på väg till nästa jobb där jag ska vara halv 8.
Nu för tiden går mestadels av mina tankar just nu åt till att försöka tänka ut ett sätt som jag ska bli rik och tjäna pengar på, helst vill jag göra något som jag tycker är väldigt kul och helst så ska det inte behöva ta upp så himla mycket tid. tanken " det där kan du nog tänka på restan av ditt liv" har slagit mig.
Annars? jo, jag mår bra, flamman mår bra, Love mår bra och jag ska hem till mamma och pappa nu i helgen, bättre kan det ju inte bli ? ELLER jo ? det kan alltid bli bättre, det måste man tänka. Man får aldrig bara nöja sig med det lilla.
För någon dag sedan fick vi ett gamalt antikt våffeljärn av Loves mormor som vi provade igår, det var hur grymt som helst, våfflorna blev perfekta och det gick sjukt snabbt också. Det var riktigt länge sedan jag åt våfflor, åh gott var det.
nu måste jag fixa v en serverings frippa. puss


just nu är jag hemma och mellanlandar från jobbet och stallet, är strax på väg till nästa jobb där jag ska vara halv 8.
Nu för tiden går mestadels av mina tankar just nu åt till att försöka tänka ut ett sätt som jag ska bli rik och tjäna pengar på, helst vill jag göra något som jag tycker är väldigt kul och helst så ska det inte behöva ta upp så himla mycket tid. tanken " det där kan du nog tänka på restan av ditt liv" har slagit mig.
Annars? jo, jag mår bra, flamman mår bra, Love mår bra och jag ska hem till mamma och pappa nu i helgen, bättre kan det ju inte bli ? ELLER jo ? det kan alltid bli bättre, det måste man tänka. Man får aldrig bara nöja sig med det lilla.
För någon dag sedan fick vi ett gamalt antikt våffeljärn av Loves mormor som vi provade igår, det var hur grymt som helst, våfflorna blev perfekta och det gick sjukt snabbt också. Det var riktigt länge sedan jag åt våfflor, åh gott var det.
nu måste jag fixa v en serverings frippa. puss


syskonhelg
min kära lilla syster är på besök och vi avnjuter just nu en världsmysig helg. idag har vi varit i stallet och snackat lite med flamman, Ida har till och med ridit lite :) sen har vi varit och kikat i världens mysigaste butik, jag köpte lite nytt pyssel till att dekorera mina ljus med. Jag tänker faktiskt börja sälja mina ljus snart så om du har ett önskemål eller kanske är sugen på något av de ljusen jag har gjort hittills så får du hojta till. Det kommer inte kosta så många ören, utan jag gör det bara för en rolig liten sak.
Nu slappar vi lite på soffan med kladdkaka och morötter med dipp, sen ska vi laga tacotårta och förbereda oss för lite ferre på stan. ska försöka att ta en massa fina bilder så att jag kan föreviga denna helg så bra som möjligt.

ljus som jag ska ge bort i present nästa helg.


Nu slappar vi lite på soffan med kladdkaka och morötter med dipp, sen ska vi laga tacotårta och förbereda oss för lite ferre på stan. ska försöka att ta en massa fina bilder så att jag kan föreviga denna helg så bra som möjligt.

ljus som jag ska ge bort i present nästa helg.


müslibröd - mitt favoritbröd
tänkte dela med mig utav världens godaste bröd recept, det är synd att man inte kan få fram hur det smakar genom bloggen, men det är verkligen supergott, enkelt att baka och nyttigt !
2 dl müsli utan torkad frukt
5 dl special vetemjöl
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 nypa salt
4 dl lätt yougurt med honungssmak
2 msk mörk sirap
1 rivet äpple
1.Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt
2.Häll ner sirap, yougurt och rivet äpple, rör om ordentligt.
3.Häl smeten i en brödform som man klär med bakplåtspapper<-- (inte nödvändigt enligt mig)
4.Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 80 min på 175 grader
5.Titta till brödet efter ca 60 min. WOLA!
ps, det går att byta ut en del ingredienser, prova dig fram. Ta fullkornsmjöl istället för special vetemjöl eller kör vanlig lättfil istället för yougurt med honungssmak. Ta det som finns och som passar dig bäst.
om du inte vet vad bikarbonat är så är det typ som jäst, fast i pulverform. Det är inte dyrt, du hittar det för en tia vid kryddhyllorna.
prova prova prova
2 dl müsli utan torkad frukt
5 dl special vetemjöl
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 nypa salt
4 dl lätt yougurt med honungssmak
2 msk mörk sirap
1 rivet äpple
1.Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt
2.Häll ner sirap, yougurt och rivet äpple, rör om ordentligt.
3.Häl smeten i en brödform som man klär med bakplåtspapper<-- (inte nödvändigt enligt mig)
4.Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 80 min på 175 grader
5.Titta till brödet efter ca 60 min. WOLA!
ps, det går att byta ut en del ingredienser, prova dig fram. Ta fullkornsmjöl istället för special vetemjöl eller kör vanlig lättfil istället för yougurt med honungssmak. Ta det som finns och som passar dig bäst.
om du inte vet vad bikarbonat är så är det typ som jäst, fast i pulverform. Det är inte dyrt, du hittar det för en tia vid kryddhyllorna.
prova prova prova
tolfte september
igår hade jag och Love fjorton månader, det firade vi med att först besöka naturhistoriska museumet, sen gick vi in till stan och kikade i små butiker, satte oss på ett fik och mös. Sen gick vi vidare på stan och kollade i typ ALLA butiker, till slut köpte jag ett par jeans och Love två tröjor. Sen trog vi hem och han hjälpte mig med lite matematik, sen åkte vi till Johannebar där vi mötte upp Petra och Mattias för en liten söndags middag, hur mysigt som helst. Nu är jag hemma och pluggar lite matte, jag ska snart till skolan och sitta där i 2,5 h, sen ska jag möta Mattias i/på haga för en fika. Efter det ska jag åka och hälsa på min älsklingshäst.


morotsmuffins med glasyr
sådärja, mer än halva dagen har gått och jag har faktiskt hunnit med en hel del förutom matematiken. Jag har varit och handlat, bakat muffins och nu står det ett müsli bröd i ugnen, ska strax dra över lägenheten med damsugaren och sen ska jag åka till frölunda torg och byta ett par byxor.
först tänkte jag dela med mig av receptet på dessa muffinsen, de kan nog vara dem godaste muffinsen jag någonsin har bakat eller det är det, lätt också !
15-20 st muffins, beroende på hur stora formar du använder
2,5 dl matolja
200g strösocker
4dl finrivna morötter
3 ägg
4dl special vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk kanel
0,5tsk salt
0,5tsk riven muskot
Glasyren
200g smör
200g philiadelphiaost
3dl florsocker
2tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och olja vitt.
Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen, ett i taget.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten.
Fyll muffinsformarna till hälften.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min.
Flytta över muffinsen till ett galler och låt dem svalna.
Under tiden, gör glasyren.
Smält smöret och låt svalna, blanda övriga ingredienser med det smälta smöret med en elvisp.
Spritsa eller bred ut glasyren, ställ i kylskåpet så att glasyren får svalna.


först tänkte jag dela med mig av receptet på dessa muffinsen, de kan nog vara dem godaste muffinsen jag någonsin har bakat eller det är det, lätt också !
15-20 st muffins, beroende på hur stora formar du använder
2,5 dl matolja
200g strösocker
4dl finrivna morötter
3 ägg
4dl special vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk kanel
0,5tsk salt
0,5tsk riven muskot
Glasyren
200g smör
200g philiadelphiaost
3dl florsocker
2tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och olja vitt.
Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen, ett i taget.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten.
Fyll muffinsformarna till hälften.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min.
Flytta över muffinsen till ett galler och låt dem svalna.
Under tiden, gör glasyren.
Smält smöret och låt svalna, blanda övriga ingredienser med det smälta smöret med en elvisp.
Spritsa eller bred ut glasyren, ställ i kylskåpet så att glasyren får svalna.


den femte september
idag börjar jag läsa den såå efterlängtade matten, idag och tjugoen veckor frammåt. det är bara för mig att bita i det otroligt sura äpplet och köra på för nu jävlar ska jag bli klar med den skiten.
jag har ju även jobbat två dagar på det nya jobbet, som servitris på ett stort spa hotel. Kan inte säga så mycket mer än att det verkar vara en trevlig arbetsplats med härliga kollegor, jag bildar mig snart en egen uppfattning om hur det är där. Denna vecka ska jag jobba tis ons och torsdag.
för övrigt så är jag väldigt sugen på att baka lite idag, jag slutar på matten vid ett, så något ska jag nog kunna slänga ihop under dagen, isåfall så delar jag med mig till er.

en nykomling som ska skickas till nordligare orter med posten idag.

min älskling fick prova på skrittmaskinen för första gången i sitt liv igår och han är bara så jävla cool, tänk att man har en så underbar häst.
jag har ju även jobbat två dagar på det nya jobbet, som servitris på ett stort spa hotel. Kan inte säga så mycket mer än att det verkar vara en trevlig arbetsplats med härliga kollegor, jag bildar mig snart en egen uppfattning om hur det är där. Denna vecka ska jag jobba tis ons och torsdag.
för övrigt så är jag väldigt sugen på att baka lite idag, jag slutar på matten vid ett, så något ska jag nog kunna slänga ihop under dagen, isåfall så delar jag med mig till er.

en nykomling som ska skickas till nordligare orter med posten idag.

min älskling fick prova på skrittmaskinen för första gången i sitt liv igår och han är bara så jävla cool, tänk att man har en så underbar häst.
den förste september
nytt jobb, ny stallplats, fantastiska vänner och familj men framför allt världens bästa pojkvän!
jag uppdaterar mer detaljerat så fort jag får tid.puss
jag uppdaterar mer detaljerat så fort jag får tid.puss